Google PR dan Rank Alexa terkini Yanmieonline.com

Salam semua, hari nie ramai sangat yang buat entry pasal Google Update PageRank kan? Sebenarnya Yan dapat tahu dari blog Bro Kulanz, pagi tadi baca dari blog dia. Tahniah tuk Bro Kulanz kerana mendapat PR4. Mula-mula Yan tengok pagi tadi blog Yan belum lagi dapat PR dari google, maybe time nie diorg belum update PR untuk blog Yan, Google PR buat berperingkat rupanya.

Dan syukur blog ini jugak telah menerima PR2 dari google PageRank, sebelum nie tak dapat apa-apa pun cuma 0 aka Zero je. Tapi kalau masa blogspot dulu PR3, blogspot nie memang senang nak dapat PR dari google, maklumlah anak beranak dia gak kan…hehehe.


Free Page Rank Tool

Oklah tadipun cek jugak sekali Rank Alexa terkini blog nie, sekarang rank terkini Alexa Traffic Rank: 303,376 boleh tengok kat SINI jugak. Tak sangka Alexa punya rank cepat je angka tu mengecik…hehe, kalau masa blogspot dulu asik duduk atas pagar je…huhuhu

Tahniah buat semua kengkawan yang mendapat PR dari google dan yang meningkat PR jugak tak lupa..tahniah semua, hidup lah blog untuk semua…hhahaa~~~

You may also like

50 Comments

  1. yanmie :
    dulu masa blogspot akak dpt PR3, bila tukar ke wp dlm masa 2 bulan akak dpt PR2 lepastu xde naik2 dh…hahaa
    tak tau lah bila nak naik 😛

    2bulan? Bermakna hariz pun berpeluang untuk dapat dah kalau 2 bulan la kan.. Faktor apakah yang untuk naikkan pr nie kak yan? Backlinks kan? Masa tuh kak yan ada anjurkan contest untuk Backlinks?

    1. thanks amir, tahniah jugak utk blog kedua2 blog amir dan terima kasih dah linkkan blog akak kt senarai PR kt blog ohmalaysia tu…

      betul kata amir, bila dh dpt PR nie kita makin excited dan nk lebih improve lg..kot2 pasnie leh dpt PR lg tinggi…ekekeke

    1. salam dahlia, wah tahniah jugak tuk dahlia sbb dh dpt PR3 dr en.google. bestnya nak tukar ke ke domain..hem amiklah wp-selfhosted sekali baru seronok dan mencabar berbelog. takde ilmu takpe blh blajar, blh tanya kawan-kawan yang lain, insyallah blh diorg blh tlg…ramai yg baik hati tau. mcm kakyan dulu merangkak sensorang xde idola wp pun, kakyan google sendiri, beli hosting sendiri2 dan syukur dapat kenal pulak dgn Owner hosting sepaku dialah yang bnyak tolong kakyan dari 0 ke sekarang nie, malah kakyan lak ajar dia benda lain..sharing is caring…syukur now dia dan wife dia antara kawan baik kakyan kini. *Abg edy sila kembangkan idung* hahaha…

      tpkan dear bila dah tukar domain ke hosting ke automatik segala pak-pak trafik cabut lari…start to zero…kena merangkak2 blk, tp klu dah ada peminat sdiri jgn risau, diorg dtg je blk…cuma dr segi SEO kena mula dr bwh. tapi takpe jgn risau mcm masa kakyan dulu 2bulan lepas domain (masa guna flatform blogger) dpt blk PR3, apa yang penting kena usaha. mcm kakyan nie mmg giler trafik…adoiii

      alamak…panjang lebar pulak kakyan bls..hahaha…takpe sharing is caring kan..kan..

      1. blog K.yan ramai peminat, berbaloi nk self hosted pun..
        hehee DaHLia ni ramai peminat klik jer kut… ni lepas warning ni, merudum …separuh drpd sebelum ni..hahaha… tetibarasa rugi beli domain hr tu…

        smlm chat ngan edy, dia lah suh mintak ngan kak yan ebook pasal WP..dia punya dah entah ke mana…mintak ek kak yan.. bleh??

        nnti ade masa lengang saya godeks laa …. 🙂
        .-= DaHLIa´s last blog ..3 Contest @ DaHLia JouRNaL??? =-.

    1. thanks kun, alhamdulillah. ha tulah rajin2 lah update..tp apa yang kakyan tau google selalu tgk keywords iaitu kekerapan link kita di index, sbb ada jugak kwn yan blog tak berupdate pun blh dapat PR4, maybe content dia en.google memang suka.

  2. wah..tahniah dan semoga jadi motivasi utk terus berkarya 😀
    .-= etomyam´s last blog ..Update Terkini Google Pagerank Dan Apa Maksud Pagerank =-.

    1. thanks lan…tahniah gak tuk ko yea…PR4 tu, kagum! aku mmg harap dpt PR4..wah perasan..hahahaha..takpe ku tunggu nex update, kot2 lah blh dpt RP4 kan…hahaa aku saje je!

    1. salam zizan, eh bkn ke akak rajin update blog? hehehe…tiap2 hari sekurangnya ada 1 entry, paling bnyk 2-3 entry…ekeke

  3. Salam yan,tahniah jugak dari akak tuk PR2 yanmieonline.Blog lama akak pulak turun PR nya yan,dari 3 ke 2..huh..di anak tirikan agaknya sebab dah pakai domain sendiri..:P
    .-= cikmin´s last blog ..Talian Premium Khidmat Pelanggan AirAsia =-.

    1. salam kak, terima kasih…eh yeker blog faheem jatuh PR? takpe2 dia suh akak jgn anak tirikan blog tu..hehehe

  4. salam yanmie..ehmm tahniah dari akak..akak pun dah bawah satu juta..
    jadilah kan…tapi hairan bin ajaib sebab dia tulis akak mula blogging tahun 2001..padahal akak baru buat blog akhir tahun 2008..confius sungguhlah..
    .-= kak ina kl´s last blog ..Mulut ooo mulut =-.

    1. salam kak ina, pekabar?? tahniah jugak tuk akak…ehek rekod mula blogging 2001 yea?? hahaaha..tak tau lah nak kata, maybe diorg detek blogspot tp bkn domain kakina kot..yan rasalah…

    1. salam, betul tu akak setuju! blh nmpk beza masa guna blogspot dan wp selfhosted nie…psstt!! guna wp-selfhosted lg sonok…ekekeke

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge