Bersara dari Klik-klik Nuffnang

Salam semua, gempak kan tajuk entry hari nie. Kalau korang nak tau Yan sebelum nie memanglah kaki Klik-Klik nuffnang *Mengaku okeh!, sebab memang betul…* tapi selepas baca entry kat blog Fara-Eng yang dia ada dapat warning dari Nuffnang sebab di kesan melakukan klik-klik nuffnang.

Jadi Yan pun dengan ini mengambil keputusan untuk bersara dari aktiviti Klik-Klik Nuffnang sebelum email warning dari Nuffnang tiba ke inbox..hehehe.

.

Tiada lagi Klik-klik Nuffnang di sini!!

.

.

.

Yan sayangkan nuffnang sebabnya nuffnang tak pernah jemu bagi Yan buffered…

So all the best tuk semua yea…



50 Comments on Bersara dari Klik-klik Nuffnang

  1. kak ina kl
    April 4, 2010 at 5:45 pm (4 years ago)

    betul tu yan..byk blogger dah dapat email ni..akak pun malas dah nak klik mengklik dah..buat cam biasa ajer dahlah..klu suker nak tenguk baru akak klik
    .-= kak ina kl´s last blog ..Mulut ooo mulut =-.

    Reply
  2. adikqimie
    April 4, 2010 at 8:12 am (4 years ago)

    ramai2 pindah innity, lepas tu ramai2 masuk nuffnang balik , lepas tu ramai2 dapat warning letter hehehe
    .-= adikqimie´s last blog ..Pemeriksaan Berkala Puspakom =-.

    Reply
    • yanmie
      April 4, 2010 at 4:19 pm (4 years ago)

      hahaha tau takpe…

      Reply
  3. aried
    April 3, 2010 at 12:45 pm (4 years ago)

    kak yan,
    sal fraud klik ke?
    aried pun xdpat email sal tu, tapi aried ada baca dalam blog kawan2,
    fraud klik ni bukan sebab kita klik je, tpi sbb org dtg klik juga,
    kalau dah org same tiap2 hari mai klik 4,5 kali, mmg sah fraud klik,huhuhuh,

    pe2 pun, aried xklik2, cuma aried keep blog walking,huhuh,
    untuk dapat traffik smbil nak share pe yg aried fikir patut share ngan kawan2 semua,
    jmput kak yan baca sal entri fraud klik ek,hehhe

    ada bbrapa prkara yg mngkin ramai xtahu:

    Reply
    • yanmie
      April 4, 2010 at 7:53 am (4 years ago)

      ha yea betul tu, k.yan pun baca kt blog org lain. tulah kan takkan kita nk halang org dtg blog kita pulak..adoii payah jugak mcm nie.

      Reply
  4. sensasi
    April 3, 2010 at 11:14 am (4 years ago)

    Klik2 nuffnang bersara takpe, blogwalking jgn yer Yan :)
    .-= sensasi´s last blog ..Hajat Din beramboi berlakon Filem ‘Along Bukit Beruntung’ Tak Kesampaian =-.

    Reply
    • yanmie
      April 4, 2010 at 7:52 am (4 years ago)

      ha tulah pasal..bw mmg tetap tp tulah mcm dh malas..tp still blogwalking lg..ekeke

      Reply
  5. syin
    April 2, 2010 at 12:28 am (4 years ago)

    ” yang dia ada dapat warning dari Nuffnang sebab di kesan melakukan klik-klik nuffnang. ”

    - hahaa..saya pun ada dapat gak . ingat dia nk lamar apa…cuma tak berapa faham skit nape aku terima email tu. ngeh2…hohoho…xde yg berani untuk gagal buang nuffnang…hehe..
    .-= syin´s last blog ..01 April 2010 =-.

    Reply
    • yanmie
      April 4, 2010 at 7:51 am (4 years ago)

      tulah aku x dpt lagi email dari diorg..pelik gak nie..hahaha

      Reply
  6. kulanz
    April 1, 2010 at 11:27 pm (4 years ago)

    aku dah insaf lama dah, haha..
    tp yg pasti, bulan ni aku lebih banyak singgah blog orang tinggalkan komen drp tulis sstu yg diklik di sbox…

    p/s: bsuyukur jg sbb nuffnang bagi warning jak, kalau yg hijau tu, suspended terusss, hehe
    .-= kulanz´s last blog ..Thanks TM (Streamyx), Kali Ni Perkhidmatan Memang Terbaik! =-.

    Reply
    • yanmie
      April 4, 2010 at 7:48 am (4 years ago)

      haha syukurlah dh insaf…nasib baik dia kasik warning tak suspended terus..huhu klu tak haru…hahhaa

      Reply
    • yanmie
      April 4, 2010 at 7:47 am (4 years ago)

      hahaha..k.yan mmg dh lama tido awak sejak blk kg lg

      Reply
  7. mello
    April 1, 2010 at 5:33 pm (4 years ago)

    hambe pun ingt nk berhenti jgk dari kegiatan kelik-mengelik ni… mls dh nk kelik2 tp bukn bermaksud xnk kelik.. blogwalking tu ttp ada kot tp singgah menyinggah je la.. klu kebetulan ternampak ads tu maybe la di klik kot..haha

    yg pasal warning tu, warning tu mmg direct kt dia ke? pasal hambe pun dpt gak emel dari nuff pasal ni tp emel tu takde la ditujukan khas untuk hambe.. emel tu macam general la.. nuff ckp ramai bloggers skang duk main klik2.. so, dorang mcm nk reducekan sikit iklan..
    .-= mello´s last blog ..Cerita ceriti karun =-.

    Reply
    • yanmie
      April 1, 2010 at 6:13 pm (4 years ago)

      ha yea cepat2lah insaf…hahaha

      eh saya xbape tau pasal warning dari nuffnang tu sebab saya tak dapat pun email tu, tp utk mengelakkan ditendang oleh nuffnang maka saya amik keputusan untuk menginsafkan diri..tp masih lg klik2 dgn ikhlas…tak harap balasan…ekekeke

      Reply
    • yanmie
      April 1, 2010 at 5:04 pm (4 years ago)

      tak tau pun illegal..huhu sbb jenis saya bila org dtg klik ads saya, saya pi bls lak klik blk..hehe, lepas nie dh tak boleh..insaf terus..no click2…
      .-= yanmie´s last blog ..Bersara dari Klik-klik Nuffnang =-.

      Reply
  8. yoy
    April 1, 2010 at 4:14 pm (4 years ago)

    cmne men klik2 tu? (soalan innocent):)
    .-= yoy´s last blog ..(Review) 3 Idiots Memang Terbaik. =-.

    Reply
  9. zaiMi
    April 1, 2010 at 3:53 pm (4 years ago)

    pernah baca warning dari nuffnang tu kat blog orang lain. tapi tak berapa faham. macam mana nuffnang boleh detect kita main klik2 kat blog orang lain? kesan ip? macam mana kalau ip dynamic? dan kalau orang lain duk main klik2 kat blog kita, siapa yang patut tanggung kesalahan tu? tuan punya blog kah? ini tidak adil! haha

    saya dulu pernah gak main klik2 masa kat blogspot tapi lepas pakai domain sendiri rasa cam malas dah nak klik2. baik tumpu kat trafik dan dapat buffered. hehe
    .-= zaiMi´s last blog ..Rss Feedburner Aku Buat Hal =-.

    Reply
    • yanmie
      April 1, 2010 at 5:02 pm (4 years ago)

      ehek….samalah k.yan baca dr blog org lain..memula tak berapa faham tp pastu baca lg kt blog sorang kwn bomb321 baru fhm..hehehe…

      tulah camne dia detek k.yan tak tau..huhu..pi lah tnya deorang…hahaha pastu share ngan k.yan…nnngggee~~~
      .-= yanmie´s last blog ..Bersara dari Klik-klik Nuffnang =-.

      Reply
  10. ieda
    April 1, 2010 at 3:51 pm (4 years ago)

    huhuhu!! kak yan, sama lah ngan ieda, semalah ieda baca kat blogger lain, so insapp lah, hehehhe :)

    Reply
    • yanmie
      April 1, 2010 at 5:00 pm (4 years ago)

      betul tu ieda..k.yan baca dr blog fara, pastu tnya beberapa org kwn rupanya ramai jugak yg dpt warning tu..nasib baik kakyan xdapat huhu…
      .-= yanmie´s last blog ..Bersara dari Klik-klik Nuffnang =-.

      Reply
    • yanmie
      April 1, 2010 at 3:05 pm (4 years ago)

      hehe..kena cepat2 insap

      Reply
  11. cikmin
    April 1, 2010 at 2:14 pm (4 years ago)

    errmmm..tak kaya la camni…ngeeee..akk pun insap jugak ni..erkkk..tapi ye ke..gatai tgn ni nampak potato joget2 kt blog yan ni..adussss..dilema betol la…
    .-= cikmin´s last blog ..Sila jujur =-.

    Reply
    • yanmie
      April 1, 2010 at 2:18 pm (4 years ago)

      akak..bukan senang nak jadi senang dan bukan susah nak jadi susah..hahhaa, klu minat ads tu klik je kak..takpe cara halal sbb akak suka..hahhaa
      .-= yanmie´s last blog ..Bersara dari Klik-klik Nuffnang =-.

      Reply
  12. mie
    April 1, 2010 at 1:43 pm (4 years ago)

    alamak!!!!
    awal bersara ye…
    biasa la, bila dh berumur….
    jgn klik2..
    hahahaaa
    .-= mie´s last blog ..:: saturday, 3 in 1 :: =-.

    Reply
  13. kakchik
    April 1, 2010 at 1:33 pm (4 years ago)

    elok lah macam tu yan. Klik hanya pada yang kita berminat je.

    Reply
    • yanmie
      April 1, 2010 at 1:33 pm (4 years ago)

      ha ye betul tu kakchik, masalanya yan nie semua yan minat..adoii camne tu..nnngggee~~

      Reply
  14. eiyda
    April 1, 2010 at 1:30 pm (4 years ago)

    men klik2…dapat pe yer k.yan?..earning cepat nek ek…saya xpernh nk klik pon NN pastu xtau la org len klik ke tak NN saya..ahhahha…sebb tu xpenh dapat satu cek pon lagu..huhu T_T

    Reply
    • yanmie
      April 1, 2010 at 1:32 pm (4 years ago)

      klik2 utk kaya tp tak kaya2 jugak…hahhaha

      Reply
  15. Bb Hussain
    April 1, 2010 at 1:22 pm (4 years ago)

    ish..nak bersara gak la camni..huhu
    .-= Bb Hussain´s last blog ..Apa ada pada 310310 =-.

    Reply
    • yanmie
      April 1, 2010 at 1:24 pm (4 years ago)

      ha yea jom insapkan diri…hahaha

      Reply
    • yanmie
      April 1, 2010 at 1:04 pm (4 years ago)

      hahha tulah pasal..dh insap dh, taubat terus :) tp nasib baik tak dpt email dari nuffnang…ekekeke

      Reply
  16. imran
    April 1, 2010 at 1:01 pm (4 years ago)

    Ingatkan cikyan dah resign dari nuffnang terus :D

    Reply
    • yanmie
      April 1, 2010 at 1:04 pm (4 years ago)

      ehek…mana bley masih sayang dan centakan nuff…ekekeke

      Reply
  17. Kujie
    April 1, 2010 at 12:53 pm (4 years ago)

    Kalau dalam agama bab klik2 ni pun ada hukum2nya..bacalah..cari info…
    .-= Kujie´s last blog ..Kenapa Dia Curang? =-.

    Reply
    • yanmie
      April 1, 2010 at 12:54 pm (4 years ago)

      tengkiu kakjie…insap dah nie.. :)

      Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Bersara dari Klik-klik Nuffnang

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by yanmie. yanmie said: Bersara dari Klik-klik Nuffnang http://bit.ly/9rHqu4 [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge