Salam semua, hari nie mood baik punya…hehehe tapi penat sikit sebabnya keje part time jadi full time..haha *nie en.hubby yan cakap*.Oklah hari nie Yan nak share ngan korang pasal cara edit gambar dengan cara mudah, semudah ABC gitu! sila percaya yea…ehek…

Ok Yan gunakan gambar Yan sendiri sebagai contoh yea…nnggee~~ lama tak enterprem kat post entry….hehehe gambar nie masa muda remaja, sebelum kawen…berat 46kg ekekeke..berat sekarang jangan tanya ok!

Oklah Senang aje pun editnya, semuanya readymade punya. Tak perlu nak photoshop bagai, disini Yan hanya menggunakan Software Dreamlight, jom tengok hasilnya….

Tarrraaaaaaaaaaaaa

See…menarik jugakkan, sebenarnya banyak lagi jenis efek-efek yang boleh korang gunakan…korang pilih je mana yang korang suka.

Klik untuk dapatkan FREE Apple iPad 2!!!!

So agak-agak berkenan tak nak guna software Dreamlight nie?? jangan risau, Dreamlight nie freeware ok! sesiapa pun mampu milik…asal rajin mendownload aje…

 

Klik pada gambar di atas untuk mendowload

Selamat mencuba ya…