Salam semua, hari nie mood baik punya…hehehe tapi penat sikit sebabnya keje part time jadi full time..haha *nie en.hubby yan cakap*.Oklah hari nie Yan nak share ngan korang pasal cara edit gambar dengan cara mudah, semudah ABC gitu! sila percaya yea…ehek…

Ok Yan gunakan gambar Yan sendiri sebagai contoh yea…nnggee~~ lama tak enterprem kat post entry….hehehe gambar nie masa muda remaja, sebelum kawen…berat 46kg ekekeke..berat sekarang jangan tanya ok!

Oklah Senang aje pun editnya, semuanya readymade punya. Tak perlu nak photoshop bagai, disini Yan hanya menggunakan Software Dreamlight, jom tengok hasilnya….

Tarrraaaaaaaaaaaaa

See…menarik jugakkan, sebenarnya banyak lagi jenis efek-efek yang boleh korang gunakan…korang pilih je mana yang korang suka.

Klik untuk dapatkan FREE Apple iPad 2!!!!

So agak-agak berkenan tak nak guna software Dreamlight nie?? jangan risau, Dreamlight nie freeware ok! sesiapa pun mampu milik…asal rajin mendownload aje…

 

Klik pada gambar di atas untuk mendowload

Selamat mencuba ya…

 

72 Thoughts on “Jom Edit Gambar dengan cara mudah

  1. Anonymous on April 15, 2014 at 10:08 am said:

    sis nak tnye. mcm mane nk edit gambar biar nampak kite pakai baju tu…

  2. kreatif gan
    dewi recently posted..Selaput dara perawan buatanMy Profile

  3. Dear sis, nak tanye , software mana yang boleh edit gambar bia nampak macam kite pakai make up. hihi. dhia tau ade software macam tu tapi taktau ape. hihi. harap boleh balas. :)
    Dhia Johary recently posted..Instax Mini Instant Camera is my obsession!My Profile

  4. wah..cantik lar..

  5. I had a dream to make my own firm, however I didn’t earn enough amount of cash to do that. Thank heaven my close mate proposed to use the credit loans. Thus I took the term loan and realized my old dream.

  6. Tak pernah pon lagi try yang ni. Nanti boleh cuba. Thankss :’)
    yanieKy recently posted..New People and New Surrounding Will BeMy Profile

  7. maaf la tipu je lah.. nk menguji kesbrn semua.. sorry sgt sgt.. bye.. good bye
    rahsia saya recently posted..Resepi Pavlova – Cara Buat PavlovaMy Profile

  8. maaf kalau sye kte ni. tapi tempt edit ni x sbrpe best. setkt ltk wne atau ape tu je.x kan x ade nk make up mke ke? ni dh lme la. sorry to say. but ni sye ckp jujur bkn menipu. so mntak maaf skli lagi. kalau blh sye nk yang lain can?
    rahsia saya recently posted..Resepi Pavlova – Cara Buat PavlovaMy Profile

  9. waa..boleh try ni..
    permata~hati recently posted..muhasabah hijrahMy Profile

  10. first time dgr software ni .. insyaallah leh try2 nnti .. ;)
    Ummi Hanie recently posted..Banjir tak berkesudahan di ThailandMy Profile

  11. erra isa on August 16, 2011 at 2:22 pm said:

    best…

  12. Biar tak cantik, tapi orang yang nak kongsi kaedah tu yang BEST!
    lAl recently posted..KURNIAAN KHAS dari hilalazmi.comMy Profile

  13. nabeylla azik on May 27, 2011 at 3:00 pm said:

    tak cntik un. .biase je pon?
    saye pandai lagi edit..cntik sngt lagi dri ini un>??>.hehehe. :) dont andry yar. . :oops:
    nabeylla azik recently posted..WAKE UP ! SHAKE UP !My Profile

    • terima kasih atas pendapat anda, saya akui saya memang tak pandai dalam hal-hal edit gambar kerana ianya bukanlah dalam bidang saya.

      saya sendiri masih dalam proses belajar, terima kasih sudi membaca blog ini.

  14. samekommmmmmmmm,,,,lawa gambo u,,, :lol:

  15. Nabyl Nabyla on May 5, 2011 at 9:49 pm said:

    , cmek0m !
    , cam neqw nx edit gbr ney !
    , dry tdi cry x dpt p0n ! :oops:

  16. :cry: cmne nk wt ni??sy xreti la..

  17. ila98 on April 16, 2011 at 7:06 pm said:

    picnik senang ta ? :razz:

  18. noureylla on March 13, 2011 at 9:19 pm said:

    i sudah pening camne nak edit pix

  19. zahra0711 on February 26, 2011 at 2:47 pm said:

    salamun alaik kak yan,
    boleh x saya nak tnye kak yan,
    kalau boleh saya nak tau mcm mne ea nak buat video dgn gambar2 kte?kak yan fhmkan soalan saya?tq kk yan..

  20. salam..jemput2 berkunjung di
    http://amaliyyah.blogspot.com/
    sedia mengedit dan mencetak gambar peribadi anda
    Amaliyyah recently posted..Promosi HebatAL-Quran Al-HidayahMy Profile

  21. FARRARARRA on February 15, 2011 at 1:50 pm said:

    ASALAMMUALIKUM MACAM MANA AWAK BUAT HEADER

  22. La ini gambar anak dara mana nih? Ingat dah pakai headphone dan lampu lip lap nak buat tarian shuffle. hee…hee…

    Gambbar tahun bila?
    akubiomed recently posted..Google tangkap Bing copy result Google searchMy Profile

  23. RT @yanmie: up entry lama http://bit.ly/g0MayJ kelakar pulak tengok gmbr sendiri jadi demo…wakakka

  24. up entry lama http://bit.ly/g0MayJ kelakar pulak tengok gmbr sendiri jadi demo…wakakka

  25. murnihati :
    banyaknyer gadget..kat tangan,telinga, leher lg..hehe.. thanks yan kongsi benda free lagi..:)
    .-= murnihati´s last blog ..Mouse merajuk,ilusi optik, =-.

    hahahhaa bnyk kan… ;p penuh..tu blum cukup lagi tu..wah3..pakai spek hitam…jadi ala2 james bond ke

  26. imran :
    TQ, sedang sibuk menyedut software ni :D
    Nak guna photoshop tak pandai.

    aaa photoshop susah sket

  27. woww..mengancam tu…thanks info ya….

  28. info yg menarik. tq
    as recently posted..Assalamualaikum dan salam sejahteraMy Profile

  29. info yang menarik. tQ
    as recently posted..Assalamualaikum dan salam sejahteraMy Profile

  30. Join us to make brilliant photo edit
    http://img202.imageshack.us/img202/8492/18325174.jpg

    interested email or add fren msn emagedesign@gmail.com
    .-= Desmond´s last blog ..Iemagc???? =-.

  31. hehe…len kali taruk banyak2 tau…hehe
    .-= mohdisa´s last blog ..I’m going to the Gatsby Deodorant Street Fair =-.

  32. hoho..ingat gambar awek manalah tu yerk…rupanya tuan tanah…hehe…tomey2…thanks for sharing…:)
    .-= mohdisa´s last blog ..I’m going to the Gatsby Deodorant Street Fair =-.

  33. i love photoscape
    .-= Wan Perlis´s last blog ..Jadilah Kita Manusia Yang Baik =-.

  34. terus keluar kuasa pulak tetiba..hehe
    .-= aizuddin´s last blog ..Terbaik, Aku Dapat Cek Nuffnang Yang Kedua! =-.

  35. TQ, sedang sibuk menyedut software ni :D
    Nak guna photoshop tak pandai.

  36. gambar candid ker tu eh.. hehe..
    .-= ezany´s last blog ..Kinokuniya – Syurga Buku =-.

  37. banyaknyer gadget..kat tangan,telinga, leher lg..hehe.. thanks yan kongsi benda free lagi..:)
    .-= murnihati´s last blog ..Mouse merajuk,ilusi optik, =-.

  38. download, jangan tak download.. benda free mesti ambik punya,
    pssstttt… gambar tu memang klasik.. hehe
    .-= kulanz´s last blog ..Kenapa Perlu Daftar Dengan CommentLuv =-.

  39. pic tu tahun bape ek? hehe
    .-= x-po´s last blog ..COUPLE JAUH MENYEKSAKAN HIDUP =-.

  40. comel2….model tu comel

    ini zaman muda2 suka lah buat gambar cam gini…..
    .-= Kujie´s last blog ..Anak Makcik Langgar Kereta Saya… =-.

  41. zaiMi on March 17, 2010 at 6:27 pm said:

    thanks for sharing. harus dicuba nanti ni. hehe
    .-= zaiMi´s last blog ..Panas! Tips Mendapatkan Kerja Untuk Penganggur =-.

  42. bagus2…
    sharing is caring….
    comey juga yan ni…
    patut la en mie suka….
    hehehhahaahhhhuuhuhuhuhhhhahahaa
    .-= mie´s last blog ..:: adakah anda bertuah :: =-.

  43. ok gak edit guna Dreamlight ni,saya download dulu yer kak :D
    .-= wazy´s last blog ..Streamyx Oh Streamyx Part 2 =-.

  44. azizan4444 on March 17, 2010 at 2:01 pm said:

    ad kelas gamba lps edit tu..hehe
    .-= azizan4444´s last blog ..Red Card – Setan Junior? Isk! Isk! Isk! =-.

  45. zaifauziah on March 17, 2010 at 12:11 pm said:

    salam yan, thanks for sharing…ihik..comeinya yan kt gambar tu…
    pssttt!! berat berapa sekarang??

  46. shafiq08 on March 17, 2010 at 11:56 am said:

    thanks for the tips.. =)

    http://belogbagus.blogspot.com/
    .-= shafiq08´s last blog ..Cosplay Yang Fail !! =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation