Jom Edit Gambar dengan cara mudah

Salam semua, hari nie mood baik punya…hehehe tapi penat sikit sebabnya keje part time jadi full time..haha *nie en.hubby yan cakap*.Oklah hari nie Yan nak share ngan korang pasal cara edit gambar dengan cara mudah, semudah ABC gitu! sila percaya yea…ehek…

Ok Yan gunakan gambar Yan sendiri sebagai contoh yea…nnggee~~ lama tak enterprem kat post entry….hehehe gambar nie masa muda remaja, sebelum kawen…berat 46kg ekekeke..berat sekarang jangan tanya ok!

Oklah Senang aje pun editnya, semuanya readymade punya. Tak perlu nak photoshop bagai, disini Yan hanya menggunakan Software Dreamlight, jom tengok hasilnya….

Tarrraaaaaaaaaaaaa

See…menarik jugakkan, sebenarnya banyak lagi jenis efek-efek yang boleh korang gunakan…korang pilih je mana yang korang suka.

Klik untuk dapatkan FREE Apple iPad 2!!!!

So agak-agak berkenan tak nak guna software Dreamlight nie?? jangan risau, Dreamlight nie freeware ok! sesiapa pun mampu milik…asal rajin mendownload aje…

 

Klik pada gambar di atas untuk mendowload

Selamat mencuba ya…

 

72 Comments on Jom Edit Gambar dengan cara mudah

  1. Anonymous
    April 15, 2014 at 10:08 am (4 months ago)

    sis nak tnye. mcm mane nk edit gambar biar nampak kite pakai baju tu…

    Reply
  2. nurrohman
    October 27, 2013 at 2:19 pm (10 months ago)

    bagus bagus,,

    Reply
  3. Dhia Johary
    July 1, 2012 at 10:55 pm (2 years ago)

    Dear sis, nak tanye , software mana yang boleh edit gambar bia nampak macam kite pakai make up. hihi. dhia tau ade software macam tu tapi taktau ape. hihi. harap boleh balas. :)
    Dhia Johary recently posted..Instax Mini Instant Camera is my obsession!My Profile

    Reply
  4. sukacuka
    January 6, 2012 at 8:43 pm (3 years ago)

    wah..cantik lar..

    Reply
  5. Monica19Horton
    December 29, 2011 at 3:50 pm (3 years ago)

    I had a dream to make my own firm, however I didn’t earn enough amount of cash to do that. Thank heaven my close mate proposed to use the credit loans. Thus I took the term loan and realized my old dream.

    Reply
  6. rahsia saya
    December 19, 2011 at 1:38 pm (3 years ago)

    maaf kalau sye kte ni. tapi tempt edit ni x sbrpe best. setkt ltk wne atau ape tu je.x kan x ade nk make up mke ke? ni dh lme la. sorry to say. but ni sye ckp jujur bkn menipu. so mntak maaf skli lagi. kalau blh sye nk yang lain can?
    rahsia saya recently posted..Resepi Pavlova – Cara Buat PavlovaMy Profile

    Reply
  7. erra isa
    August 16, 2011 at 2:22 pm (3 years ago)

    best…

    Reply
    • yanmie
      July 25, 2011 at 4:35 pm (3 years ago)

      @lAl, hahahhaa budak yg komen tu bdk skolah, yang pandai edit gambar kot, akak xreti, kongsi apa yg akak tau je :D

      Reply
  8. nabeylla azik
    May 27, 2011 at 3:00 pm (3 years ago)

    tak cntik un. .biase je pon?
    saye pandai lagi edit..cntik sngt lagi dri ini un>??>.hehehe. :) dont andry yar. . :oops:
    nabeylla azik recently posted..WAKE UP ! SHAKE UP !My Profile

    Reply
    • yanmie
      May 27, 2011 at 3:30 pm (3 years ago)

      terima kasih atas pendapat anda, saya akui saya memang tak pandai dalam hal-hal edit gambar kerana ianya bukanlah dalam bidang saya.

      saya sendiri masih dalam proses belajar, terima kasih sudi membaca blog ini.

      Reply
  9. ady
    May 25, 2011 at 11:53 pm (3 years ago)

    samekommmmmmmmm,,,,lawa gambo u,,, :lol:

    Reply
    • nabeylla azik
      May 27, 2011 at 3:02 pm (3 years ago)

      memang lawa….
      :lol:
      nabeylla azik recently posted..WAKE UP ! SHAKE UP !My Profile

      Reply
  10. Nabyl Nabyla
    May 5, 2011 at 9:49 pm (3 years ago)

    , cmek0m !
    , cam neqw nx edit gbr ney !
    , dry tdi cry x dpt p0n ! :oops:

    Reply
    • nabeylla azik
      May 27, 2011 at 3:03 pm (3 years ago)

      ye ne.. gmbr je ade..cre takde un. .die bilank care mudah…xpi takde care..
      nabeylla azik recently posted..WAKE UP ! SHAKE UP !My Profile

      Reply
      • yanmie
        May 27, 2011 at 3:28 pm (3 years ago)

        semua ada dlm software tu, try and error dulu…huhu

        Reply
  11. eina
    April 29, 2011 at 3:08 pm (3 years ago)

    :cry: cmne nk wt ni??sy xreti la..

    Reply
  12. ila98
    April 16, 2011 at 7:06 pm (3 years ago)

    picnik senang ta ? :razz:

    Reply
  13. noureylla
    March 13, 2011 at 9:19 pm (3 years ago)

    i sudah pening camne nak edit pix

    Reply
  14. zahra0711
    February 26, 2011 at 2:47 pm (4 years ago)

    salamun alaik kak yan,
    boleh x saya nak tnye kak yan,
    kalau boleh saya nak tau mcm mne ea nak buat video dgn gambar2 kte?kak yan fhmkan soalan saya?tq kk yan..

    Reply
    • yanmie
      March 23, 2011 at 3:30 pm (3 years ago)

      maksudnya slide gambar ke, lepastu letak lagu dalam tu? macam tu ke maksud zahra? kalau yang tu nak senang buat dari picasa :razz:

      Reply
  15. FARRARARRA
    February 15, 2011 at 1:50 pm (4 years ago)

    ASALAMMUALIKUM MACAM MANA AWAK BUAT HEADER

    Reply
    • yanmie
      February 7, 2011 at 4:38 pm (4 years ago)

      hahahhaa sabar jelah :lol:
      tu gmbr thn 2004 kot klu xsilap, gmbr tu masa pegi KL Tower :lol:

      Reply
  16. SuaraPeople
    November 12, 2010 at 7:08 pm (4 years ago)

    murnihati :
    banyaknyer gadget..kat tangan,telinga, leher lg..hehe.. thanks yan kongsi benda free lagi..:)
    .-= murnihati´s last blog ..Mouse merajuk,ilusi optik, =-.

    hahahhaa bnyk kan… ;p penuh..tu blum cukup lagi tu..wah3..pakai spek hitam…jadi ala2 james bond ke

    Reply
  17. SuaraPeople
    November 12, 2010 at 2:53 am (4 years ago)

    imran :
    TQ, sedang sibuk menyedut software ni :D
    Nak guna photoshop tak pandai.

    aaa photoshop susah sket

    Reply
  18. Ummi Alifya
    November 6, 2010 at 8:09 am (4 years ago)

    woww..mengancam tu…thanks info ya….

    Reply
  19. mohdisa
    March 21, 2010 at 9:15 pm (4 years ago)

    hehe…len kali taruk banyak2 tau…hehe
    .-= mohdisa´s last blog ..I’m going to the Gatsby Deodorant Street Fair =-.

    Reply
  20. mohdisa
    March 19, 2010 at 2:07 pm (4 years ago)

    hoho..ingat gambar awek manalah tu yerk…rupanya tuan tanah…hehe…tomey2…thanks for sharing…:)
    .-= mohdisa´s last blog ..I’m going to the Gatsby Deodorant Street Fair =-.

    Reply
  21. imran
    March 18, 2010 at 10:33 am (4 years ago)

    TQ, sedang sibuk menyedut software ni :D
    Nak guna photoshop tak pandai.

    Reply
    • yanmie
      March 18, 2010 at 10:33 pm (4 years ago)

      salam kun….ha ye gmbr candid…hehehe

      Reply
  22. murnihati
    March 17, 2010 at 11:28 pm (4 years ago)

    banyaknyer gadget..kat tangan,telinga, leher lg..hehe.. thanks yan kongsi benda free lagi..:)
    .-= murnihati´s last blog ..Mouse merajuk,ilusi optik, =-.

    Reply
    • yanmie
      March 17, 2010 at 11:35 pm (4 years ago)

      salam murni,

      hahaha…yelah duk kt KL tower tu, sewa sekali radio dia so kenalah gantung kt leher sbb tgn dh pegang videocam…ekeke…
      .-= yanmie´s last blog ..Jom Edit Gambar dengan cara mudah =-.

      Reply
    • yanmie
      March 17, 2010 at 11:34 pm (4 years ago)

      salam lan…hahha…gmbr tu mmg nmpk gitu arr…ala2 klasik..ekeke..pedahal mmg gmbr lama pun

      Reply
    • yanmie
      March 17, 2010 at 9:21 pm (4 years ago)

      salam kakjie, tengkiu *sambil tersipu2 malu..hehehe*
      betul tu kakjie…yan dulu je rajin ngedit gmbr camtu..skrg dh retired..cam segan pun ada..hahaha, simpan sdiri je, nie pun sbb nk bg gmbran software tu..
      .-= yanmie´s last blog ..Jom Edit Gambar dengan cara mudah =-.

      Reply
  23. zaiMi
    March 17, 2010 at 6:27 pm (4 years ago)

    thanks for sharing. harus dicuba nanti ni. hehe
    .-= zaiMi´s last blog ..Panas! Tips Mendapatkan Kerja Untuk Penganggur =-.

    Reply
  24. mie
    March 17, 2010 at 4:24 pm (4 years ago)

    bagus2…
    sharing is caring….
    comey juga yan ni…
    patut la en mie suka….
    hehehhahaahhhhuuhuhuhuhhhhahahaa
    .-= mie´s last blog ..:: adakah anda bertuah :: =-.

    Reply
  25. zaifauziah
    March 17, 2010 at 12:11 pm (4 years ago)

    salam yan, thanks for sharing…ihik..comeinya yan kt gambar tu…
    pssttt!! berat berapa sekarang??

    Reply
    • yanmie
      March 17, 2010 at 9:11 pm (4 years ago)

      ur welkam..takpe sharing is caring…

      Reply
      • nur aqilah
        May 30, 2012 at 3:32 pm (2 years ago)

        cam na awk edit gmbr.

        Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge