Disable right click menyusahkan

Salam semua, hari nie plugin disable right click Yan dah buang terus, cuma bertahan 2 hari je…hehee rasa menyusahkan diri sendirilah pulak. takpelah kalau diorg nak amik apa-apa kat dalam nie silakanlah…daku rela…hehehe

Kenapa Yan kata disable right click menyusahkan?? Sebabnya payah yan nk linkkan artikel- artikel yang lain, banyak jalan kena lalu…so untuk memudahkan diri sendiri, disable right click dimansuhkan didalam blog ini. dan senang sikit kawan-kawan nak linkback ke artikel-artikel dalam blog ini .

Pada ‘Orang Itu’ yang suka Copy dan mengambil gambar-gambar dalam nie takpelah Yan halalkan….sharing is caring, tp apa yang penting berilah linkback kepada tuan punya entry, bukannya susahpun, hormati hak tuan punya harta. macam dalam entry kak jie yang INI

So disable right click dimansuhkan….yeeehhhaaa~~~

yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

37 thoughts on “Disable right click menyusahkan

  1. saya rasa la kan kak,disable plug in ni boleh guna time kita bercuti dan tak sempat bukakblog je kot,sebab saya pernah buat camtu 2 kali 😀
    .-= wazy´s last blog ..Adobe Photoshop CS3 & CS4 Portable =-.

  2. tak okey ke plugin tu? aku letak kat blog aku sebab aku rasa tak perlu nak right klik. melainkan nak open in new tab @curi bandwidth / artikel. kalo open in new tab rasanya tak perlu sebab dah set target blank. tinggal nak mencuri je la lg. hehe

    apa pun tengok la. nanti aku dah boring ngan disable right klik tu nanti aku buang la plugin die. hehe
    .-= zaiMi´s last blog ..Beli Bandwidth Tambahan Celcom Broadband =-.

    1. salam zaimi, ok je plugin tu..cuma org xblh nk linkbank kita pnya artikel kt blog sbb dia xleh nk right click tang url post tu…satu kerugian gak kat kita sebenarnya…hehe..klu ada yang nk curi benda kt blog takpelah redhakan jelah…hahaha

    1. salam uda…ha ye nie sbb menyusahkan diri sendirilah nie tu pasal buang..hahhaa…
      ops!! nk merompak yea…kikkikikki…dosa tau…hahhaa

    1. salam samanosuke….eh nie org jepun ke? ekekeke….ha ye btul lah tu..tp post kat sini mana ada mantap, biasa2 aje pun..huhuhu..

      erk…umur yea?? dh tua dh..thn nie masuk 28thn…hehee

    1. hahahaa kelakar lah pulak announcement tu…

      ha yelah mmg menyusahkan…takpelah biarlah di bermaharajalela..huhuhu..halalkan jelah…nnggee~~~

    1. ha ye lanz…aku dh buang, 2 hari ja ku guna..mmg betul2 menyusahkan..hahaha, takpelah buat pahala sikit…kahkahkah

    1. salam kak jie..ha yea betul tu, nie klu asyik copy lepastu tak kasik kredit sampai bila pun tak maju…blogger syok sendiri namanya macam tu….apa salahnya berikan kredit pada penulis asal artikel tersebut…kan itu lebih baik…

      1. haha .. sharing is caring ..
        memang tak perlu gunakan pun plugin tu ..
        .-= hydir´s last blog ..[IT] Free Windows 7 Theme – Malaysia Blogger Theme =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge