Akibat malas blogwalking dan jadi silent reader trafik pun turun

Salam semua, hari nie tak berapa blogwalking sangat ke blog kawan-kawan, nak kata sibuk tak jugak. Yan ada je depan lappy nie jadi silent reader je…hahaha, kadang-kadang jadi silent reader pun best jugak..nnngee~~~ tapi tulah trafik pun turun menjunam..huhuhu

Meh tengok statik hari nie, sangat mengecewakan ok! lepas nie taknak jadi silent reader je…hahaha..nyesal youuuu!!

Yang nie Stats dari Clicky Stats (Plugin wordoress), memang sedih seh! tengok ajelah unic visitor Yan tu cuma 242 aje…huhuhu, pageview nasib baik banyak jugak..hem..sapalah yang rajin selak blog Yan nie…ekekeke…psstt!! apa di cari tu??? selak banyak-banyak tau! takpe…ai like!!!

Dan Yang ini pulak analytics dari Nuffnang, memang tak sama jumlah visitor unic IP, tak tahulah benda-benda nie dia kira macam mana, tapi beza tak jauh cuma 17 unic aje.

So moral of the storynye…jangan jadi silent reader ok! kalau tak jadi macam Yan nie, nyesal tak sudah sebab trafik turun..huhu

psstt!! korang rugi tau jadi silent reader nie, so apalagi kalau sampai kesini tinggal lah jejak, boleh Yan jejak balik dan mehlah rajin-rajin komen kat sini…hahaha, jangan risau blog Yan nie DoFollow, tak rugi korang komen banyak-banyak, sebab korang jugak yang dapat manfaatnya…ekeke..promot baik punya…

yanmie

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at yanmie82@gmail.com , thank you :)

37 thoughts on “Akibat malas blogwalking dan jadi silent reader trafik pun turun

  1. We are a bunch of volunteers and starting a brand new scheme in our community.

    Your web site provided us with useful information
    to work on. You have done an impressive job and our
    entire neighborhood will probably be grateful to you.
    thatchina.com recently posted..thatchina.comMy Profile

  2. susahla nak maintain trafik blog kalo x buat blogwalking ni….
    .-= Amir´s last blog ..Giliran wartawan hiburan jadi mangsa kerakusan pengguna Facebook =-.

  3. tak blogwalking pun dah banyak macam tu. kalau blogwalking mesti beribu2 lemon kan? hehe
    .-= zaiMi´s last blog ..Panas! Tips Mendapatkan Kerja Untuk Penganggur =-.

  4. Hmm… patut ler tak nampak nama akak timbul, kt my shoutbox… Alexa akak makin turun erk, 355,578… tahniah, tanda blog dah glamer…
    Ingat Hijau : Ingat Daus
    .-= Daus´s last blog ..[Gambar] Orang Terengganu Panggil ‘Cukelat Tarik’ =-.

    1. salam daus, tulah pasal…hari nie ntahlah kemalasan sgt..huhuu, pegi jelajah beberapa blog je..tu pun x tinggal jejak…huhu padan muka k.yan kan…hehehe

      ekekke…blog blm glemer lg lah…biasa2 je…

    1. salam zie…betul tu, lain lah kalau blog memang glemer x yah nk blogwalking..hahha trafik mencanak2 je..

      ada je cara lain nk tmbh trafik tu..kena pandai men SEO, content kena fresh dan mengikut peredaran masa…cthnya macam kes aduka taruna hari tu..cuba buat entry pasal tu time tu…hahaha…mencanak2 tu trafik, dpt tempias dr blog aduka taruna…wakaka..tp kena berhati2 kang x pasal2 kena saman 2 juta lak..hahaha

      takpun buat entry yang selalu pembaca cari, boleh rujuk kt keywords nuff tu..tgk apa yg diorg cari..dr situ kita blh tau pembaca suka cerita tentang apa…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge