Secara rasminya berpindah ke WordPress

Syukur alhamdulillah…dengan izinya-NYA, kini Yanmieonline.com secara rasminya sudahpun menapak di WordPress. So selamat tinggal pada Blogger…heheehe

Kenapa Yan tetiba nak tukar ke WordPress?? ekceli dah lama nk tukar ke WordPress cuma masa tu ilmu x cukup untuk meneroka wordpress. walaupun pada mulanya Yan blogging dulu guna  WordPress *dh terbengkalai*

bg Yan dulu WordPress sgt susah nk handle *sbb malas* dek codingnye yg  berputar belit…kikiki. Sbb dh sedar diri betapa bestnya blogging dr WordPress dan Self Hosted lg tu

Dan Hosting pun Yan guna dari Sepaku Hosting. Mmg blh tahan jugak murahnya…space pun besar, yg best subdomain unlimited…kemudian lah bersubdomain…blog yg ada nie pun x terurus..hahaha

Tapi syukur…sepanjang setting blog wordpress nie sehinggalah ke hosting dan tukar name server semua Yan buat sendiri, duk godek2 kt cpanel xdelah susah sgt pastu install smartftp utk upload segala benda ekceli blh je buat dr cpanel kt fail manager tu tp Yan lg suka guna smartFTP *File Transfer Protocol* sile gugel…heehehe

Lagik teruja guna WordPress bila ramai kawan2 yg dh berhijrah ke WordPress mmg wordpress nie powerlah..klu tak xdelah menang CMS Award lagikpun WordPress nie mesra seo xyah susah2 nk ping sana sini…dia mmg auto ping itu yg Yan paling suka.

lagikpun semua otai2 berjaya kebanyakkannya ber WordPress…bak kata si Khai, bawa2 ler bertukar ke WordPress…hehehe…

Pssttt!!! siyes…mmg best guna WordPress.org nie….korang klu nk survery Hosting  murah blh gi Sepaku Hosting. Jom…pakat ramai2 pindah ke WordPress…hehehe

Terima kasih jugak atas tunjuk ajar yg diberikan oleh Luth

k.yan hargai…

You may also like

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge