Import Entry dan komen dari Blogger

Syukur alhamdulillah, akhirnya dengan bantuan dari pihak Sepaku Hosting, segala Entry dan komen di blogger dapat di pindahkan ke WordPress. Sangat-sangat berterima kasih. Yang bestnya apa sahaja benda yang Yan nak tanya dan dan faham, Yan direct YM ke Tuan punya Sepaku Hosting, Abang Edy namanya, Sangat perihatin dengan customer. Cayaalaahhh…

entrykomen

Ekceli Yan ada jugak try import dari dashboard WordPress nie, mmg boleh tapi bila klik import dia jadik stuck..huhu. So Yan pun contact lagi Abang Edy, dia pun berusaha membantu Yan. Syukur atas bantuan dia kini Yan kembali tersenyum…kikiki..mana taknya..semua tu hasil berbelog sejak akhir tahun 2006, memang sayang ok klu kehilang segala memori dalam tu. Fuh! kini lega…hehehe

You may also like

13 Comments

  1. memang rasa bersyukur sangat2 klu dah bjaya pindahkan semua entri dari blogspot ke wordpress… syapun macam tu juga hari tu… tp xda siapa tolong, semua buat sndiri..huhu…
    … apapun, jangan takut utk buat error.. mmg biasa tu, yg penting sebelum upgrade buat backup dulu… gud luck ye
    .-= kulanz´s last blog ..Server Not Found! =-.

    1. salam kulanz,

      ye betul tu mg syukur sgt2 dpt import semua entry dan komen. bkn apa sayang pulak kan semua tu hasil berbelog setelah sekian lama *eh..lama ke? hehehe*

      Tulah dh bnyk gak error yg saya buat nie…hehe..nasib baiklah tuan pnya hosting tu baik sgt, tlg itu ini. tp seronok sbb dpt belajar benda baru.

      1. memang lama dah pun.. tgk tu pos dah 600++… kira banyak dah tu pengalaman berbelog ni… tapi best la tuan punya ISP tu.. syapun nak bagi kredit kat diorang… klu sya ari tu, baru buat kesalahan sekali dah kena marah… langsung tak mesra pelanggan..
        .-= kulanz´s last blog ..Server Not Found! =-.

        1. hehehe…bnyk ke? yelah mmg best guna sepaku, sbb servis cepat dan friendly..yang best kita leh direct YM ngan tuan pnya ISP tu..

          kena marah yea..hahaha, nasib baik x kena..sbb sebelum beli hosting hari tu dah ckp kat dia saya x reti apa2. minta tunjuk ajar…hehehe

        1. oic, masuk cpanel or guna file zilla untuk masuk hosting kita. then just upload and replace je file wp kita. mudah jerk.
          .-= mohdisa´s last blog ..Dalam Cuka Ada Suka dan Duka =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge