Aduka Taruna – Kerana Blog badan binasa

hah  tajuk entry kali ini memang sangat HOT, memang tengah meletop-letop sekarang nie, Blog yang di maksudkan adalah blog si Aduka Taruna, yang menghina Kemangkatan Almarhum Sultan Johor.

Berikut petikan dari surat kabar dan Laporan Polis, Sumber SINI

Klik untuk tumbesaran gambar

Report Polis kat atas tu pulak datangnya dari Klang. 1 Malaysia report nie. Huh…nasib ko lah Bro…Kerana Blog badan binasa
`
Entry yang dikatakan menghina Kemangkatan Almarhum Sultan Johor “Dah mampos buat cara mampos la”, dia dah delete dan dia pun dah buat entry minta maaf terbuka kat blog dia.
~
Tapi nasib baik ada En.google Cache, so dapatlah Yan baca isi entry nya. Pendek saje isi kandungannya tapi yang pendek inilah membawa  kemarahan banyak pihak.
`

Sumber dari Google Cache

~

Tapi tulah kan…nak buat macam mana, Nasi dan menjadi bubur ataupun istilah lain terlajak perahu tak boleh nak gostan dah…huhuhu

Psstt!! glemer kejap ko wahai Bro Aduka Taruna…Hits online lk lebih…fuh! bila pulak nak keluar TV nie??? ngggegeee~~~

You may also like

36 Comments

  1. sebab itu la sebelum menulis tuh pikir sejuta kali dl.. nih disebabkan penulisan yang pendek.. sampai kena masuk mahkamah.. undang-undang cyber di malaysia nih makin lama makin ketat.. so kena berwaspadalah dengan penulisan kita…
    .-= Fadzli´s last blog ..Undilah Saya =-.

  2. We must be very careful with what we said sometimes. It’s always good to know what you write before you post something. It’s quite dangerous to post something related to unwanted topics.

    Regards from cr3ap

    .-= cr3ap´s last blog ..Lin Yuan Steamboat Kitchen at Queens Park Cheras. =-.

  3. Blogging ni untuk orang yang berfikiran terbuka, tapi ayat, bahasa dan sensitivity kena lah jaga. Memang patut kalau dia ni dihukum sewajarnya supaya orang Malaysia yang lain sedar betapa seriousnya kesilapan yang dia telah lakukan. Bila dia menghina Sultan, dia juga telah menghina seorang Ketua Agama. Renung-renungkanlah…

  4. hai gengblogger..
    betullah..
    tapi kesian gak kat die..
    mesti die tak expect akan jadi macam nih..

    pengajaran la tuk semua..=)
    .-= NoorAfzan´s last blog ..Pasal Nikah Kahwin sebelum dan selepasnya. =-.

  5. Tu la, mulut celopar sangat…
    Aritu Hani Tarmizi yg kutuk org Sarawak, tp hal tu x berapa serius sgt, ni hina Sultan pula, dia igt baginda Sultan tu kawan dia ke… Melayu²…
    .-= Daus´s last blog ..Cara Mudah Download Video Dari Youtube =-.

  6. Kerana mulut badan binasa..tapi untuk aduka nie..

    “Kerana blog badan binasa”..

    -anak jati johor-
    .-= Md Nasir´s last blog ..Sultan Johor Mangkat- Al-Fatihah =-.

    1. tu soh berenti dari maki2 orang.. tapi degil.. eksen.. pasan kuat.. amik ko.. masuk tv masuk paper.. dan y paling penting rasalah penangan komando timbalan setia. polis tak masuk campur dah klu komando2 ni masuk line.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge