Blog SuperMak


Semalam hari bizi sedunia
sehinggakan x sempat nak update blog..huhuhu
bizi ngemas2 brg coz nnti nak pindah
pastu bizi dgn website design
so mmg xde masa nk mengupdate

Lepastu pulak petang tu gi cari laptop untuk kakak
hubby blk dari keje
kami terus amik kakak kt opisnya
bawa gi cari laptop
yelah klu yan yang pilih takut dia tak bekenan pulak
so hubby hantar aje kami ke Plaza Alam Sentral S. Alam
pastu hubby gi bengkel keta kat area2 tu jugak
mmg payah jugak ler nak menghendel budak kecik 2 org nie
sblm tu hubby dh pesan suh jaga budak baik2..hehee
hubby kata “ibu klu tgk brg mesti lupa anak”..hahaha
panas wei telinga…hehehe

oklah jalan punya jalan
kakak kata nak gi bilik air
so teman ler dia sampai dpn pintu toilet tu
sekali tu terkejut gak…
meh tgk gmbr bwh nie..fuh..x patut betul!

Klik pada gambar untuk tumbesaran

See sekali masuk 0.50sen
dh tu toiletnya unisex lak tu..huhu..
nak kata cantik dan bersih sama aje tarafnya dgn toilet 0.20sen
kalaulah ada yg keje kat situ cirit birit
4-5 kali ulang alik ke tandas
kan dh bape dia kena byr..ish..x patut..
klu 0.20 – 0.30 sen tu ok lah kot kan..kan..hehe

Ok lupakan pasal toilet tu…hahaa
nie citer pasal carik laptop kakak nie ler
mmg syiok cari kat Plaza Alam Sentral nie, bnyk pilihan
berbanding di Centre Point Klang
Thanks to Elynn coz mencadangkan tmpt nie
Untuk bhgian Komputer dan gadget letaknya di tingkat 4 ok!

Setelah mensurvey akhirnya dpt jugak yg di inginkan
kakak amik brand ACER aje…
takpelah janji kualiti dan pandai jaga
ikutkan yan nak suh dia amik dell..hehehe
tp kakak kata budget larik klu amik dell..hahaha
so jd nya amik ler ACER EXTENSA 4620z, Intel Dual Core,ddr2
wah bnyk kalau nk list specnya kt sini..hehehe
dan mcm biasalah siap dgn 10 free gift, ada cable lock, cooler pad dan lain2..

So bila dh sampai umah tu
godeklah lappy tu…duk ajar kat kakak jgn update window
jgn klik itu, klik ini..hehehe…
maklumlah bdk software mmg bnyk cerewet sikit..wakakkaka

See model kecik yan
tiap kali nak amik gambar haruslah dia interprem..hehehe
fuh xsedar dh panjang berjela entry yan..ngeh..ngeh..ngeh…

8 Thoughts on “Beli Laptop lagi – Acer Extensa 4620z

  1. chehanif on October 16, 2009 at 10:45 pm said:

    kenapa jangan update window?kerana kekadang or kebiasaannye, kita guna yang pirate window.means yang tidak ori,yang sekali install rm50 tu ke,yang dalam CD (yang tidak ori). Apabila anda update, kemungkinan or kebiasaan window dapat mengenal pasti window anda pirate atau tidak,jikalau pirate,mereka akan block anda punya komputer (window). jadi, jangan duk rajin2 sgt u[date window k?kalau ada kekurangan kat window tu,just download tambahan pada window tu,bukan update,faham x?

  2. Idayu on July 9, 2009 at 5:09 am said:

    aa..nape takleh update window??tandas kat atas ada lagi yan..free je.hihi.

  3. Kamsiah on July 9, 2009 at 4:35 am said:

    kat umah akak ni..memula dulu beli komputer..(lupa lak model/brand apa)komp tu rosak…beli laptop…rosak..beli sebiji lagi..then pas rosak…beli komputer semula(flat screen)yg tu rosak…beli yg ni(yg sekarang ni) flat screen gak..suami akak jenis malas nak repair kalau sesuatu brg tu rosak..bkn aja komputer,apa2 benda dlm rumah ni la..dia kata beli baru,habis cerita hehe

  4. Monkey D Luffy on July 9, 2009 at 4:14 am said:

    kenapa jangan update window?

  5. nURmALa mAZLan on July 9, 2009 at 3:50 am said:

    plaza alam sentral ni ala2 low yat plaza ke yan

  6. Cik AniS GalaXy on July 9, 2009 at 3:26 am said:

    anis pun nk beli laptop baru utk adek mya..tp tgh pening..sbb anis x mahir sgt dlm software nie..hehe

  7. Hamster Copo on July 9, 2009 at 2:24 am said:

    Hihihihihi nakal tuuh budaknya mending dihandel di bilik saja tapi jangan aah budaknya imut2 dan lucu hehehehe

  8. Sis-Lin on July 9, 2009 at 2:19 am said:

    salam yan..ingatkan yan punya td..hehehehehesis pun pakai acer..cuma sis nye AMD…ntah le salah survey kot…hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Post Navigation